Nova 924 slučaja zaraze zabilježena su u Zagrebu u posljednja 24 sata, a među njima je i 10 korisnika domova za starije te pet djelatnika.

Izvijestio je to u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”

U Službi za kliničku mikrobiologiju na ‘Štamparu’ obavljeno je 1313 testiranja na SARS-CoV-2. Od ukupno zabilježene 924 novooboljele osobe, 684 ih je s prebivalištem i 240 s boravištem u Zagrebu.

Epidemiolozi su uspješno kontaktirali 409 obrađenih pozitivnih osoba: 132 su za sada negativne epidemiološke anamneze, 159 osoba su kontakti od prije oboljelih osoba, kod dvije je osobe moguće izlaganje ne obiteljskim svečanostima i okupljanjima. Zabilježena je i zaraza kod 20 štićenika i djelatnika domova za starije, a za 17 osoba obrada je još u tijeku. Kod šest osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a jedna je osoba preminula prije kontaktiranja.

U sedam domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla su 24 sata potvrđeni su pozitivni nalazi kod 10 korisnika i pet djelatnika, a jedna je hospitalizirana osoba preminula.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 15 učenika, jednog nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 16 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 275 učenika i tri nastavnika osnovnih te 300 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba je 26 osoba, ukupan broj osoba u samoizolaciji je 6.454, a trenutno je 4.373 aktivna slučaja na zagrebačkom području.

(Hina)