U protekla 24 sata u Zagrebu je zabilježeno 524 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 238.792, što je 149 osoba više, nego u utorak.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 313 uzoraka, a 109 je nalaza bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 216 oboljelih, a mjera samoizolacije izrečena je za devet osoba.

Od 216 zaraženih 69 su kontakti ranije potvrđenih slučajeva, dvije su doputovale iz Francuske i Italije, 57 ih je za sada negativne epidemiološke anamneze, a za 33 osobe obrada je u tijeku.

Dvije su obrađene od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine, za 48 osoba poslana je uputa o mjerama, četiri su izložene tijekom okupljanja, dok je jedna osoba izložena na radnom mjestu.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi sedam osoba. Indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika nije bilo.

U domovima za starije i nemoćne i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata evidentirane su dvije pozitivne zdravstvene djelatnice, tri nezdravstvena djelatnika te jedan korisnik.

Tijekom jučerašnjeg dana u ambulanti Službe za epidemiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ cijepljene su dvije osobe.