U Zagrebu su u posljednja 24 sata zabilježene 315 novooboljele osobe od covida-19, a u bolnici je umrla jedna osoba, priopćio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar”.

Broj potencijalno ozdravljenih odnosno oporavljenih je 239.826, što su 374 osobe više nego u petak.

U protekla 24 sata u “Štamparovoj” Službi za kliničku mikrobiologiju obrađeno je 485 uzoraka PCR testiranja, a 261 je nalaz bio pozitivan.

U petak su djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno kontaktirali 415 oboljelih, a mjera samoizolacije izrečena je za 11 osoba.

Od 415 covidom zaraženih osoba, njih 79 su kontakti covid pozitivnih osoba, dvije su doputovale iz Italije i Norveške, 120 oboljelih za sada je negativne epidemiološke anamneze, za 41 osobu obrada je u tijeku.

Devet osoba obrađeno je od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine. Za 159 osoba poslana je uputa o mjerama, tri su izložene tijekom okupljanja, dok su dvije osobe izložene na radnom mjestu.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata evidentirani su jedan pozitivan korisnik i jedan nezdravstveni djelatnik.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi osam osoba.

U posljednja 24 sata nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika i u proteklom tjednu nije bilo interesa za cijepljenje djece u ordinacijama Službe za školsku i adolescentnu medicinu.

Tijekom petka je na punktovima za cijepljenje Grada Zagreba ukupno cijepljeno 318 osoba, od kojih 32 prvom i 243 booster dozom.