U Zagrebačkoj županiji šest novooboljelih, najviše u Svetom Ivanu Zelini

16. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Zagrebačkoj županiji šest novooboljelih, najviše u Svetom Ivanu Zelini


Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je šest novih slučajeva koronavirusa, a izliječeno je 15 osoba, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Od novooboljelih dvije osobe su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je s privatnom proslavom, jedan sa zarazom u zdravstvenom sustavu, dok je za dva slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 58 osoba.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 6 osoba (1 Grad Samobor, 2 Grad Sveti Ivan Zelina, 1 Općina Klinča Sela, 1 Općina Orle, 1 Općina Rugvica),

U samoizolaciji je jedan razred OŠ Rugvica zbog pozitivnog učenika te jedna vrtićka skupina u vrtiću Velikoj Gorici zbog pozitivne odgajateljice. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Od početka pandemije u Zagrebačkoj županiji evidentirane su 623 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 435 osoba, a 13 ih je umrlo. Trenutno je aktivno 175 slučajeva. (Hina)