Gradsko društvo vrbovečkog Crvenog križa gradi zgradu u sklopu EU projekta “To mi treba” vrijednog oko 15 milijuna kuna.

Jelena Mucko, ravnateljica Gradskog društva Crvenog kazala je kako je za građevinske radove osigurano oko 10 milijuna 300 tisuća kuna, a ostatak se odnosi na kupnju zemljišta, opremanje i provedbene troškove.

zgrada3

-S obzirom na promjene na tržištu građevinskih radova u međuvremenu su značajno porasli troškovi izgradnje, za dva milijuna kuna. Ovu investiciju možemo završiti uz potporu jedinica lokalne i regionalne samouprave. Zagrebačka županija i Grad Vrbovec uključuju se u financiranje projekta, iz svojih će proračuna izdvojiti po milijun kuna.
Izgradnjom, stvorit će se osnovni infrastrukturni preduvjeti za pružanje socijalnih usluga za osobe starije životne dobi.

zgrada4

Osigurat će se prostor u kojem će se organizirati dnevni boravak za starije osobe, a provodit će se i radionice – kulinarske, kreativne, sportsko rekreativne, zdravstvene i kulturne.
Planira se pružanje usluga pomoći u kući, priprema i dostavu obroka, kupaonica za teško pokretne, odnosno nepokretne korisnike, uredi za stručno osoblje, kabinet za individualne i grupne tretmane.

Radove izvodi Polting d.o.o, domaći izvođač. Izgradnja je krenula 23. listopada 2o21. godine, a planira se završiti do kraja srpnja iduće godine.

Aktivnosti iz ovog programa Gradskog društva Crvenog križa danas se realiziraju na pet mjesta u gradu, a završetkom zgrade, obavljat će se na jednom mjestu.

Dragan Vicković