U Narodnoj knjižnici Vrbovec promovirana je knjiga „Hrvatski branitelj Domagoj Jakšić“, autora Vlade Starešeca.

Ovo je priča o Vrbovčaninu Domagoju Jakšiću hrvatskom branitelju koji se borio u Vukovaru od 27. rujna 1991. do pada grada, a nakon toga je u proboju zarobljen i odveden u logor u Srijemsku Mitrovicu. Domagoj je razmijenjen 22. svibnja 1992.

– Neka mlađe generacije doznaju o tome i neka se ne zaboravi – ističe Domagoj Jakšić.

IMG_3494

Sadržaj knjige podijeljen je u nekoliko cjelina: Pripreme za rat, U Vukovaru nije bilo ptica, Krvavo sajmište, Apokalipsa sudnjega dana, Zloduh se nadvio na Vukovarom, Put u neizvjesnost, Život ili smrt na pravdi Boga, Avanturist u Sremskoj Mitrovici, Relativan završetak rata i Crna majica.

– Ova knjiga nema namjeru utvrditi uzročno-posljedične veze, kronološki slijed događaja niti povezati određena događanja u jednu cjelinu – napominje u uvodu knjige autor Starešec.

Naglasak je na opisivanju izdvojenih događaja tijekom Domovinskog rata u kojem je sudjelovao Domagoj Jakšić, hrvatski branitelj i pripadnik 4. bojne (Gavrani) te 1. Gardijske briga „Tigrovi“.

Kada bi trebalo, ponovio bi svoj ratni put i nije mu žao što je stao na branik domovine, onda kada je puno njih gledalo iz prikrajka ili jednostavno nestao u mraku.

Knjigu „Hrvatski branitelj Domagoj Jakšić“ tiskao je „Redak“ iz Splita.