U Vrbovcu su potpisani ugovori o sufinanciranju 50 posto iznosa Škole plivanja u Nerezinama. Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj ugovore je potpisao s gradonačelnicom Zlatara Jasenkom Auguštan-Pentek te načelnicima općina Mače, Mladenkom Mikulec Šimunec, Preseke, Martinom Martićem, Rakovca, Brankicom Benc, Farkaševca, Matijom Copakom, Gradeca, Ljubicom Ambrušec i predsjednikom Općinskog vijeća općine Dubrava Antom Grizeljem.

– Od prvog dana imamo potpunu podršku naših općina za ovaj projekt, a hvala Gradu Zlataru i Općini Mače što su i ove godine s nama. Imamo upite i od drugih jedinica lokalne samouprave, ali nažalost mjesta više nema u školi plivanja, jedino ima mjesta u programu škola u prirodi, gdje računamo da će se sljedeće godine pridružiti i Općina Brckovljani – rekao je gradonačelnik Kralj.

vrbovec plivanje (2)

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek izrazila je zadovoljstvo što ponovo potpisuje ugovor o sufinanciranju škole plivanja.

Inače, iznos za školu plivanja uz 50% sufinanciranja je 165 eura te 100 eura za školu u prirodi. Ove godine sezona u Nerezinama kreće s vrtićancima 19. lipnja. Prije toga, od 12. do 16. lipnja traje program škole u prirodi.

vrbovec plivanje (3)

Načelnica Općine Mače, Mladenka Mikulec Šimunec naglasila je da se Općina Mače po drugi put uključuje u projekt škole u prirodi u Nerezinama. Direktor Gradskih objekata Vrbovec Marko Dubravec zahvalio je svim gradonačelnicima i načelnicima na suradnji.

vrbovec plivanje (4)

Osim same škole plivanja, period od deset dana uključuje i druženje, sport, ples, kreativne radionice, dakle cjelodnevni sadržaj za djecu.