Otvorena je izložba likovnih radova slikarice-grafičarke Marte Tute pod nazivom “Put u daljinu”. Izložba se održava u prostoru udruge Artoratorij u Vrbovcu.

Umjetnica se predstavila crtežima na papiru u tehnici tuša. Dominiraju dva rada velikog formata ispunjena florealnim motivima. Crteži manjih formata, njih devet, prikazuju kamenite krajolike.

marta tuta (2)

– Sunce, mjesec, zvijezde i vjetar. Prirodne pojave se izmjenjuju mijenjajući naš trenutačni opažaj. Kao što se izmjenjuju udah i izdah tako percepcija gradi odnose uzimajući u obzir međuodnose. Cjelina koja predstavlja nedjeljivu povezanost satkana je od mnogo polja u kojima se otvara mogućnost preobrazbe i slobode interpretacije – kaže autorica.

Dodala je kako je parafraziranje vidljivog područje u radu koje je zanima. Uživa u jednostavnim vidicima prirode kojoj se beskrajno divi. Način koji se izražava, tvori tkanje, njenu percepciju fizičkoga svijeta u kojem se kreće.

Marta Tuta, rođena je u Zagrebu gdje je završila Akademiju likovnih umjetnosti 2015., smjer likovna kultura. Izlagala je na mnogobrojnim grupnim i samostalnim izložbama. Autorica je knjige crteža pod nazivom “Ručanja”. Tijekom veljače 2015. sudjelovala je na rezidencijalnom programu u Belgiji. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, a od 20. godine živi i radi na otoku Pagu.

Izložba se može razgledati svakim danom osim nedjelje i ponedjeljka od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 12 sati, Izložba ostaje otvorena do 28. svibnja.