‘Ovo je mali prostor velikog srca’, rečeno je na svečanom otvaranju Beauty centra u kojem će osigurano radno mjesto imati Ukrajinke što su stigle u Vrbovec iz ratom pogođene Ukrajine.

Zahvaljujući donacijama Obrtničke komore grada Zagreba, Udruženju trgovaca Zagreba te Udruženje obrtnika Vrbovca na vrbovečkoj tržnici radit će frizerski salon, te manikura, pedikura i uređenje trepavica.

vrbovec ukrajinke (1)

– Iznajmili smo prostorije, a donatori su pomogli za opremu. U Gradu Vrbovcu je 150 Ukrajinki, koje su smještene u restoranu Marija (bivši motel Bunčić) koje će tu moći potražiti usluge koje se nude. Ovo nije nikakva konkurencija vrbovečkim obrtnicima navedenih struka, već humanitarni čin dobre volje – rekla je Jelena Maucko, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa grada Vrbovca.

Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb dodao je kako su se ovoj humanitarnoj gesti, rado odazvali ne bi li pomogli ženama Ukrajine.

vrbovec ukrajinke (3)

– Znamo kako im je jer smo i mi to 90-tih proživljavali kad je napadnuta Hrvatska – kazao je.

Frizerke su Svetlana i Lesija, manikura će raditi Katja, a Nadja skrbiti za uređenje trepavica. Ukrajinke su na svečanost otvaranja došle sa svojom djecom, a gostima su pripremili ukrajinski kolač – ribanu pitu.