U novootvorenim prostorima Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec, 11. svibnja 2023. održana je svečana sjednica Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa.

U svojim pozdravnim riječima, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, primarijus Josip Jelić, pohvalio je rad i aktivnosti koje provodi Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec, a koje je posljednjih godina aplicirajući na brojne projekte, iskoristilo prilike koje su se pružile te proširilo aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec, te svojim primjerom potaknulo brojna društva unutar sustava Hrvatskog Crvenog križa da se i sama odvaže aplicirati na projekte.

crveni

Nakon uvoda i pozdravnih riječi, članovi Glavnog odbora raspravljali su i donijeli odluku o provođenju 51. sabirne akcije „Solidarnost na djelu“, donesen je novi Pravilnik o radu, unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta te plaćama i ostalim materijalnim pravima radnika Hrvatskog Crvenog križa, Pravilnik o izmjenama Pravilnika o uvjetima izrade i prodaje podsjetnika prve pomoći namijenjenog sadržaju kompleta prve pomoći, raspravljano je o imovini Hrvatskog Crvenog križa, organizacijsko-kadrovskim u društvima Hrvatskog Crvenog križa, te su članovi Glavnog odbora dobili informaciju o održanom sastanku Savjeta za prvu pomoć Hrvatskog Crvenog križa te godišnjem sastanku ravnatelja svih društava Hrvatskog Crvenog križa.

crveni2

Ovom svečanom sjednicom ujedno je obilježen i Tjedan Crvenog križa, koji se u Republici Hrvatskoj obilježava brojnim aktivnostima.