U Velikom Trojstvu snima se 6. Etno festival ‘Bilogoro, u srcu te nosim’

16. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam U Velikom Trojstvu snima se 6. Etno festival ‘Bilogoro, u srcu te nosim’


Nakon godinu dana pauze uzrokovane koronavirusom, u nedjelju, 19. rujna od ranih jutarnjih sati studijski i u kontroliranim epidemiološkim uvjetima snimat će se sve skladbe koje su pristigle i koje su odabrane za izvođenje na 6. Etno festivalu ‘Bilogoro, u srcu te nosim’.

Od njih će organizatori napraviti cjelovečernju emisiju koja će se moći pogledati na društvenim mrežama. Najbolje skladbe ovogodišnjeg festivala nagraditi će Stručni žiri, a publika će upravo po pregledima i glasovima na društvenim mrežama odabrati tri najbolje skladbe po ocjeni publike, a te nagrade bit će uručene na 7. Etno festivalu.

Od odabranih 16 izvođača, svoj dolazak na snimanje potvrdilo je njih 13, od toga 8 solista koje prati Festivalski orkestar. Među sastavima su i domaće snage, od članova KUD-ova do mladih tamburašica Tamburaškog sastava Nemir.

– Sretni smo što na festivalu nastupaju vrhunski izvođači, već ranije poznati po nastupima na ovom festivalu, ali i brojnim drugima. Među njima je i Tomislav Škara kojem će biti uručena nagrada za najslušaniju pjesmu na društvenim mrežama od zadnjeg festivala, a koji je prošle godine osvojio i Grand Prix Međunarodnog festivala Marko Polo na Korčuli – poručio je Slaven Klobučar, direktor Festivala.