Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u suradnji s policijom istražuje tri osobe s varaždinskog područja zbog EU projekta vrijednog oko 30 milijuna kuna.

Da se osobe istražuju potvrdilo je i Ravnateljstvo policije koje je na svojim službenim stranicama objavilo da policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Služba Zagreb po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita.

Kako neslužbeno doznajemo radi se o bivšem gradskom vijećniku i varaždinskom poduzetniku Robertu Gotiću te također bivšem direktoru varaždinske komunalne tvrtke Varkom Željku Buniću, također u jednom trenutku vijećniku sa nezavisne liste Ivana Čehoka.

Tijekom jutra policija je pretraživala domove osumnjičenih zbog sumnje u zlouporabe na štetu EU zbog namještanja natječaja oko pročistača.

Prema informacijama Ravnateljstva policije u tijeku je provođenje više dokaznih radnji na području više policijskih uprava. Osim varaždinske, spominju se zagrebačka, istarska i vukovarsko-srijemska.

Glasnogovornik Županijskoga državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić i glasnogovornica varaždinske policije Marina Kolarić rekli su da slučaj nije u njihovoj ingerenciji.