Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj ugostio je visoku stolnotenisku delegaciju koju je predvodio predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza (HSTS) Zoran Primorac, u društvu s jednim od najpoznatijih svjetskih stolnotenisača Vladimirom Samsonovim.

Pod organizacijom STK Varaždin i Hrvatskog stolnoteniskog saveza, u Varaždinu se od 28. kolovoza do 3. rujna 2023. godine održava deseto izdanje WTT youth contender, stolnotenisko natjecanja namijenjenog mlađim kategorijama (U11, U13, U15, U17 i U19). Natjecanju prisustvuju 334 igrača iz 39 različitih zemalja, a uključujući trenere, suce i prateće osoblje, na turniru je prisutno više od 450 sudionika.Gradonačelnik je tom prigodom, sa svojim zamjenikom Miroslavom Markovićem i gradskim vijećnikom Damirom Đopar, u palači Patačić ugostio visoku delegaciju, a nakon službenog dijela prijema, zajedno su odigrali stolni tenis na varaždinskom Korzu.

„Imali smo čast ugostiti Vladimira Samsonova, ali i drugu stolnotenisku legendu, našeg predsjednika Saveza i osvajača olimpijskog srebra Zorana Primorca. Kada govorimo o Samsonovu, možemo ga usporediti s Rogerom Federerom u teniskom svijetu”, rekao je gradonačelnik i napomenuo kako Varaždin odlično surađuje sa stolnoteniskim Savezom.

Vladimir Samsonov izrazio je zahvalnost gradonačelniku na prijemu te organizatorima turnira na mogućnosti da vidi grad Varaždin. Napomenuo je kako je izrazito zadovoljan s cjelokupnom organizacijom natjecanja koja je na visokoj razini.

Predsjednik stolnoteniskog saveza Primorac također je zahvalio gradonačelniku na prijemu.

“Kao predsjedniku HSTS-a drago mi je što u Varaždinu održavamo ovakve vrhunske turnire i vjerujem da će se ova tradicija nastaviti te da će posjetitelji i najvažnije – djeca, vidjeti ovdje najbolje svjetske stolnotenisače u svim kategorijama“, rekao je Primorac.