U Varaždinu predstavljen projekt Mura Raba Tour

14. kolovoza 2021. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam U Varaždinu predstavljen projekt Mura Raba Tour


Na Varaždinskom placu u subotu je predstavljen projekt Mura Raba Tour, a predstavljanju su nazočili saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković i gradonačelnik Murske Sobote Aleksander Jevšek.

Projekt je, s ciljem predstavljanja novoga turističkog proizvoda i prekogranične regije između rijeka Mure i Drave kao odredišta s brojnim mogućnostima aktivnog odmora, predstavio organizator i vodeći partner Televizija AS iz Murske Sobote.

Radi promicanja turizma u prekograničnoj regiji, održana je i promocija tradicionalne kuhinje i kulture na kojoj su sudjelovali predstavnici Hrvatske i Slovenije.

Saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora istaknula je kako se tom prilikom nudio poznati varaždinski klipić, dok su se Slovenci predstavili kuhanjem povrća. „To su neke dobre stvari koje međusobno dijelimo kroz nepce, a one puno važnije su sudjelovanje na nizu predstojećih projekata koji će donijeti i novac i novu kvalitetu života”, rekla je Antolić Vupora.

U sklopu programa Interreg udružili su se gradovi i općine koji imaju veliku perspektivu, a upravo zajedništvo daje im veliku moć i jačinu, naglasio je gradonačelnik Murske Sobote Aleksander Javšek. „Hrvatska, Slovenija, Austrija i Mađarska će u novoj financijskoj perspektivi imati svjetlu budućnost, a s dobrom suradnjom i dobrosusjedskim odnosima moći će ostvariti veliku dobrobit za svoje ljude”, zaključio je Javšek.

Nova varaždinska gradska uprava u budućnosti želi sudjelovati u ovakvim projektima pomoću kojih će širiti suradnju u regiji, rekao je zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković istaknuvši kulturnu tradiciju kao temelj razvoja.

Ukupna vrijednost projekta je 793.608 eura, a sa 675 tisuća eura sufinancira ga Europska unija iz Programa suradnje Interreg VA Slovenija – Mađarska za razdoblje 2014. – 2020. godine. (Hina)