Predstavom ‘Dame biraju’ u izvedbi bosanskohercegovačkog ALT Teatra, u petak je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu počeo 14. Tjedan smijeha u organizaciji Kerekesh Teatra koji će trajati do 12. ožujka, a donosi više od 60 predstava u gradovima i općinama diljem Varaždinske županije.

U deset dana festivala, uz predstave Kerekesh Teatra ‘Dobra večer, došao sam po Vašu kćer’, ‘Beba’ i ‘Grimmix’ te 250. izvedbu ‘Krtica’ i jubilarnu 1350. izvedbu ‘Dimnjačara’, publika će moći vidjeti i niz gostujućih predstava – ‘Stambeno pitanje’ Scene Gorica, ‘Debela’ u izvedbi Male scene, ‘Realisti’ i ‘Fešta’ Teatra EXIT i ‘Tvorničke postavke’ Kazališta Moruzgva, kao i ‘Seks i glad’ Fiji Grupe, ‘Šund naš svagdašnji’ Adam scene i ‘4 poze, sretan svršetak B Glad produkcije.

Kao i prijašnjih godina, na festivalu će se dodijeliti nagrada ‘Najjači smehek’.

„Imamo i taj natjecateljski dio festivala gdje ću publika svojim reakcijama, svojim smijehom, nekoj od gostujućih predstava donijeti nagradu”, izjavio je umjetnički voditelj Kerekesh Teatra Jan Kerekeš.

Osim predstava, 14. Tjedan smijeha donosi i 7. Međunarodnu izložbu karikatura pod nazivom ‘Smijeh bez granica’, postavljenu u foajeu HNK u Varaždinu. Publika će odabrati najbolje radove čijim će autorima na završnoj večeri festivala biti uručene novčane nagrade i priznanja.

Festival se nastavlja u subotu predstavom ‘Stambeno pitanje’ koja će na Velikoj sceni varaždinskog kazališta biti izvedena od 20 sati, a dva sata kasnije, u kazališnom Klubu Europa media publika će moći pogledati predstavu ‘Dobra večer, došao sam po vašu kćer’. U Ljubešćici i Ivancu će sutra biti igrana predstava ‘Beba’, a u Novom Marofu ‘Susjedi’.

Kerekesh Teatar već priprema i novu predstavu ‘U zdrav mozak’ koja će, kaže Jan Kerekeš, imati premijeru na 9. Varaždinskim kazališnim večerima početkom lipnja, a pripremaju se i za treći film ‘Pokopaj me nježno’.