Predstavama ‘Gruntovčani’ u Varaždinu i ‘Ja, trudnica’ u Sračincu, u petak je počeo 13. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra koji će potrajati do 13. ožujka, a donosi 42 predstave u gradovima i općinama diljem Varaždinske županije te jednu u Strahonincu, u susjednoj Međimurskoj županiji.

Tijekom deset dana festivala gledatelji će moći vidjeti brojne predstave Kerekesh Teatra, ali i gostujućih prijateljskih kazališta kako iz Hrvatske, tako i iz inozemstva. Već prve večeri smijeh su izazvali glumci Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba izvodeći ‘Gruntovčane’, Kazalište Virovitica stiže s predstavom ‘Mikeški korona kabare’, Luda kuća s ‘Bračnom terapijom’, a od hrvatskih kazališta nastupit će i Scena Gorica, Kazalište Moruzgva i Žar Ptica.

Ove će godine publika u Tjednu smijeha imati priliku vidjeti i međunarodne predstave, pa će tako bosanskohercegovački glumac Dragan Marinković Maca izvesti predstavu ‘Kakva ti je žena, takav ti je život’, a Teatar Provokacija iz Sjeverne Makedonije komediju ‘Razvedi me’.

„Ono što očekujem i čemu se nadam je da se nitko ne razboli i da se sve predstave izvedu i to je moja jedina želja jer u ova luda vremena jako je teško imati više od 40 predstava, a da se sve odigraju”, rekao je za Hinu umjetnički voditelj Kerekesh Teatra Jan Kerekeš izrazivši zadovoljstvo što je dosad prodano 90 posto ulaznica.

Tijekom 13. Tjedna smijeha predstava ‘Dimnjačar’ varaždinske glumačke legende Ljubomira Kerekeša proslavit će 30 godina izvođenja, a upriličit će se i izložba karikatura za koju je u šestom izdanju pristiglo 45 radova 21 autora iz Hrvatske te po jednog iz Irske i Bosne i Hercegovine

Već tradicionalno, posljednje večeri festivala upriličit će se premijera nove predstave Kerekesh Teatra, a ovoga je puta riječ o komediji ‘Dobra večer, došao sam po vašu kćer’, nakon čega će biti dodijeljena nagrada publike najboljoj gostujućoj predstavi.