U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđen je 191 novi slučaj zaraze koronavirusom, što je dosad najviše u jednom danu, a umrla je jedna osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Umrla je osoba starije životne dobi koja je bila pozitivna na covid-19, a bolovala je i od drugih teških bolesti.

Na bolničkom liječenju su 82 osobe s težom kliničkom slikom, 58 ih je na odjelu infektologije u Varaždinu, 10 na respiratoru u jedinici intenzivnog liječenja, a 14 ih u bolnici u Klenovniku.

U posljednjih tjedan dana potvrđeno je 840 novih slučajeva zaraze u Varaždinskoj županiji, čime je broj novih slučajeva na 100.000 stanovnika u sedam dana dostigao 500.

Nakon što je ozdravilo 55 osoba koje su bile na kućnom liječenju, u Varaždinskoj županiji trenutačno ima 905 aktivnih slučajeva bolesti, a od početka pandemije do danas potvrđeno je 1900 slučajeva zaraze.

U samoizolaciji je više od 2100 osoba, a epidemiološka obrada traje.

U četiri ustanove socijalne skrbi na području Varaždinske županije pozitivni su korisnici i zdravstveni djelatnici. Epidemiološka obrada još traje, izoliraju se kontakti i uzimaju brisevi, a dosad je covid-19 potvrđen u 34 korisnika i 18 djelatnika. (Hina)