U Varaždinskoj županiji 52 nova slučaja zaraze koronavirusom

18. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Varaždinskoj županiji 52 nova slučaja zaraze koronavirusom

Borna Filić/PIXSELL


U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom, u 27 slučajeva radi se o bliskim obiteljskim i radnim kontaktima, dok je kod 25 osoba izvor zaraze nepoznat, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Jedna novooboljela osoba je hospitalizirana, a jedna je stavljena na respirator.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin posebno je istaknuo visoki udio novih slučajeva s nepoznatim izvorom zaraze.

„U posljednjih deset dana u Varaždinskoj županiji evidentirano je 266 novih pozitivnih na koronavirus, a kod njih 76, što je skoro 30 posto, izvor zaraze nije bio poznat”, naglasio je Vugrin u priopćenju te dodao kako imamo velik broj prenositelja koji toga nisu ni svjesni.

Zbog novih slučajeva bila su postupanja u jednoj novoj osnovnoškolskoj ustanovi, u jednom dječjem vrtiću i u jednom samostanu.

U posljednja 24 sata evidentirana su 22 oporavka pa je ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 244. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 19 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 18 na kisiku, a jedna na respiratoru. Na liječenju kod kuće trenutno je 225 osoba.

U mjeri samoizolacije nalazi se preko 1.230 osoba, a epidemiološka obrada još je u tijeku.

(Hina)

Facebook Comments