U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a sljedećeg tjedna organizirat će se masovno cijepljenje građana u dva termina, priopćili su u petak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Nakon što su u četvrtak testirane 234 osobe, u Varaždinskoj županiji potvrđeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 16 pacijenata. U protekla 24 sata oporavila se 21 osoba, a broj aktivnih slučajeva je 191. Županijski Zavod za javno zdravstvo i sljedećeg će tjedna organizirati cijepljenje za veći broj građana, u dvorani u podrumu Kirurgije Opće bolnice Varaždin.

U utorak, 14. rujna od 8 do 13 sati obavljat će se cijepljenje drugom dozom AstraZenece i Pfizera za građane koji su prvom dozom cijepljeni 17. kolovoza te cijepljenje prvom dozom Pfizera za sve zainteresirane građane, bez prethodne najave. U srijedu, 15. rujna, također od 8 do 13 sati, organizirat će se cijepljenje drugom dozom Pfizera za građane koji su prvi put cijepljeni 18. kolovoza. (Hina)