Na arheološkom lokalitetu Aquae Iasae u Varaždinskim Toplicama u petak počinje trodnevni festival NO(c)TE(s) Acque Iasae, na kojem će uz domaće izvođače, nastupati i i gosti iz inozemstva.

Festival u petak, u 19 sati, otvara Gianfranco Pappalardo Fiumara, pijanist koji je nastupao na najznačajnijim svjetskim pozornicama, a nedavno je dobio i prestižnu nagradu francuske Sorbone – Grand Prix Exellente, za uspješnu karijeru i doprinos umjetnosti.

U subotu navečer svoje umijeće pokazat će dvadesetogodišnji pijanist iz Varaždinskih Toplica, Stjepan Gerić, dok nedjelja, treći dan festivala donosi koncert pod nazivom Gianfranco&Friends.

Tako će uz Gianfranca nastupiti operni pjevači iz Italije, Alessio Quaresima i Roberto Cresca, domaće operne pjevačice Jelena Štefanić, Martina Tomčić i Sofija Cingula, te mlada zvijezda iz Makedonije – Eva Zhivkovska.

Organizatori festivala su Turistička zajednica Varaždinskih Toplica, Grad Varaždinske Toplice i Zavičajni muzej te Varaždinska županija. Ove godine umjesto jedne večeri,festival traje tri dana.

Festival u petak u 19 sati otvara Gianfranco Pappalardo Fiumara, pijanist koji je nastupao na najznačajnijim svjetskim pozornicama, a nedavno je dobio i prestižnu nagradu francuske Sorbone – Grand Prix Exellente, za uspješnu karijeru i doprinos umjetnosti.

U subotu navečer svoje umijeće pokazati će dvadesetogodišnji pijanist iz Varaždinskih Toplica, Stjepan Gerić, dok treći dan festivala donosi koncert pod nazivom Gianfranco&Friends.

Tako će u nedjelju uz Gianfranca nastupiti operni pjevači iz Italije, Alessio Quaresima i Roberto Cresca, te domaće operne pjevačiće Jelena Štefanić, Martina Tomčić i Sofija Cingula, te mlada zvijezda iz Makedonije – Eva Zhivkovska.