U gradu Sevastopolju na Krimu, ukrajinskom poluotoku koji je Rusija anektirala 2014., u nedjelju su u ukrajinskom raketnom napadu smrtno stradale dvije osobe, među kojima i dvogodišnje dijete, a 22 osobe su ranjene, objavio je guverner kojeg je postavila Moskva.

“Prema informacijama kojima zasad raspolažemo u napadu ukrajinske vojske na Sevastopolj ubijeno je dvoje civila, među kojima i dvogodišnje dijete”, a 22 osobe su ranjene, napisao je Mihail Razvojajev na Telegramu.

Ovaj lučki grad redovita je meta napada, posebice zbog toga što je ondje smješteno sjedište ruske Crnomorske flote. Krim ja vrlo važno logističko čvorište za rusku vojsku.

Ranije je guverner izvijestio da je protuzračna obrana odbila “raketni napad”, uništivši pritom “pet zračnih ciljeva”. Dodao je da su “krhotine s oborenih ciljeva pale su na obalno područje”.

I u ruskoj regiji Belgorod, blizu ukrajinske granice u napadima ukrajinskih dronova ubijena je jedna osoba, a tri su ranjene, rekao je u nedjelju guverner Vjačeslav Gladkov.

I ta je regija vrlo česta meta ukrajinskih napada. Kijev tvrdi da se tako brani od ruskih napada na vlastitom teritoriju.