Ostalo je još nešto vremena i slobodnih mjesta za sve one koji se žele educirati za jedno novo, ali plemenito zvanje – zvanje osobnog asistenta u Udruzi Mali princ.

Naime, prije mjesec dana Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Udruzi Mali princ izdalo je Licencu za program stručnog usavršavanja za poslove osobnih asistenata za naredne četiri godine, što daje priliku svim zainteresiranima za usavršavanje u tom poslu, da ne putuju do Zagreba i da se jave u udrugu Malog princa u Đurđevcu.

-Prema Zakonu o osobnoj asistenciji, asistenti mogu imati samo osnovnu školu i tečaj za njegovatelja, a sa srednjom školom samo potvrdu o nekažnjavnju. Na usavršavanje mogu već postojeći osobni asistenti, ali i oni koji bi to tek željeli postati. Program usavršavanja se se sastoji od teoretskog dijela, vježbi i praktične nastave u trajanju od 100 sati. Nakon edukacije te provjere znanja svaki polaznik će dobiti Certifikat o završenom programu stručnog usavršavanja. Sretni smo što je naš plan i program izrađen po svim traženim, zakonskim kriterijima, što imamo stručno osoblje za educiranje, te što je to za nas dugoročan posao koji i našoj Udruzi poboljšava rad – rekla je Kristinka Štefan, predsjednica Udruge Mali princ i najavila da bi prva grupa s edukacijom trebala krenuti u travnju, te da do sad ima zainteresiranih iz svih susjednih županija.

Sve upite možete poslati na e-mail: [email protected] ili putem broja mobitela 098-487-385.