Na Gradskom stadionu u Križevcima trenutno se provode radovi na uređenju atletske staze i pomoćnog igrališta. Riječ je o drugoj fazi radova uređenja stadiona koja uključuje uređenje borilišta za bacanje kugle i koplja te sjevernog luka atletske staze.

05 IMG_3121

Nositelj ovih radova u vrijednosti od preko milijun kuna je tvrtka Arhos d.o.o., a nakon asfaltiranja postavit će se i sintetička podloga odnosno tartan na atletsku stazu čime će križevački atletičari i ostali sportaši dobiti kvalitetne uvjete za treniranje.

04 IMG_3115

Istovremeno, na pomoćnom igralištu u tijeku je ugradnja rasvjetnih stupova što je sufinancirano od strane Hrvatskog olimpijskog odbora u iznosu od 50.000,00 kuna dok ostatak 250.000,00 kuna financira Grad.

02 IMG_3131

Ovi radovi predstavljaju nastavak prve faze radova kada je oko pomoćnog igrališta postavljena ograda kako bi se zaštitilo brojnu djecu koja tamo treniraju od prometa, poravnan teren i posađena trava dok je na atletskoj stazi rekonstruirana odvodnja i postavljena nova asfaltna podloga.

03 IMG_3133

Radove je danas obišao zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško koji je tom prilikom istaknuo kako ga raduje što se uređuje Gradski stadion s obzirom na velik broj sportaša koji tamo svakodnevno treniraju i velik broj građana koji se rekreiraju.

06 IMG_3126 07 IMG_3128