U tijeku posljednje pripreme za obilježavanje 30. obljetnice od oslobođenja križevačke vojarne i Dana branitelja grada Križevaca

15. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Križevci U tijeku posljednje pripreme za obilježavanje 30. obljetnice od oslobođenja križevačke vojarne i Dana branitelja grada Križevaca


U parku u Ulici Franje Tuđmana u Križevcima postavljen je spomenik poginulim križevačkim braniteljima iz Domovinskog rata, a koji su zajednički financirali Ministarstvo hrvatskih branitelja i Grad Križevci. U tijeku su posljednje pripreme za obilježavanje 30. obljetnice od oslobođenja križevačke vojarne i Dana branitelja grada Križevaca, a koje će početi u srijedu te završiti u petak velikom svečanošću otkrivanja spomenika.

križevci spomenik branitelji (1)

Podsjetimo, program obilježavanja počinje 15. rujna u 19.15 sati podizanjem zastave RH i paljenjem 37 svijeća kod crkve sv. Ane, položit će se i aranžmani te zapaliti svijeće kod spomen ploče poginulim zaposlenicima i studentima VGUK, Majke poginulog junaka i kod spomen ploče prvom hrvatskom predsjedniku.

križevci spomenik branitelji (5)

Potom, 16. rujna branitelji i obitelji tradicionalno će obići mjesta pogibije križevačkih branitelja na zapadnoslavonskom bojištu dok će se u 18 sati položiti vijenci i zapaliti svijeće na Spomen obilježju prvim križevačkim žrtvama Domovinskog rata kod šumarije.

križevci spomenik branitelji (2)

Nadalje, 16. rujna u 19 sati održat će se koncert Klape Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice i Gradskog puhačkog orkestra Križevci na Strossmayerovom trgu pa ovim putem upućujemo poziv svim građanima da dođu na ovaj koncert.

Središnja proslava održat će se 17. rujna, a započet će u 16 sati svetom misom zahvalnicom za poginule branitelje u crkvi sv. Ane koju će predvoditi mons. Jure Bogdan, vojni biskup.

križevci spomenik branitelji (4)

U 17.30 sati započet će svečani program otkrivanja novog spomenika u parku u Ulici Franje Tuđmana kojeg će zajednički otkriti roditelji, supruge i djeca poginulih branitelja, a nakon čega će se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odati počast poginulim hrvatskim braniteljima.

križevci spomenik branitelji (6)

Facebook Comments


[ssba]