U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci jučer je započela trodnevna radionica pod nazivom „Razvoj i pružanje inovativnih inkluzivnih socijalnih usluga“ koju je organizirala Udruga „Maslačak“ Križevci u okviru EU projekta „Budimo ruka podrške“.

Podršku radu Udruge „Maslačak“, uz pozdrav okupljenim sudionicima radionice, tom je prigodom uputio gradonačelnik Mario Rajn i poželio uspješan rad tijekom ova tri dana.

Na radionici sudjeluju zaposlenici i volonteri iz Udruge „Maslačak“ Križevci kao nositelj projekta, Udruge „Mali princ“ Đurđevac i OSIT Bjelovar kao partneri te Centar za mlade Križevci kao suradnici na projektu.

maslacak2

Trajanje projekta je 12 mjeseci te će se kroz to vrijeme osposobiti predstavnike OCD-a za prikupljanje sredstava te transparentno vođenje organizacija, osnažiti predstavnike OCD-a i volontere za razvoj socijalnih usluga i pružanje učinkovitih odgovora u kriznim situacijama te osvijestiti lokalnu zajednicu o važnosti OCD-a i uslugama koje one pružaju posebno uslijed kriznih situacija.

Projekt se provodi s ciljem razvoja OCD-a na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije i ublažavanja problema nastalih u kriznim situacijama.

Ukupna vrijednost projekta je 413.397,82 HRK, a sufinanciran je sredstvima Europske unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 u iznosu 351.388,15 HRK te sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.