U tijeku je asfaltiranje ceste između vrbovečkog Novog Sela i Ulice Ivana Gorana Kovačića na potezu dužem od jednog kilometra. Radove su obišli gradonačelnik grada Vrbovca Denis Kralj i njegov zamjenik Marko Belošević.

Vrijednost radova je 1.167.000 kuna.

IMG_3499

– Radove zajednički financiraju Grad Vrbovec i Županijska uprava za ceste. Ovom cestom rješavamo povezanost Novog Sela s ostatkom grada nakon što se otvori nadvožnjak preko pruge i nakon što se zatvori stari pružni prijelaz. Novi nadvožnjak vodi u Radničku ulicu koja je jako uska, nije dovoljno široka ni za kamione ni za autobuse pa ovime otvaramo novu komunikaciju prema Ul. Ivana Gorana Kovačića kako bi ljudima bilo lakše nakon što ta pruga zaživi – kazao je Denis Kralj, gradonačelnik grada Vrbovca.

Dodao je kako planiraju napraviti i novu prometnicu koja će se nakon nadvožnjaka spajati na stari industrijski kolosijek, no to je nešto složeniji proces.

– Novim Prostornim planom smo tu cestu predvidjeli, ali nas čeka i otkup zemljišta, projektiranje i njena gradnja – objasnio je.

Obilasku radova pridružio se i Željko Kajinić iz Novog Sela naglasivši kako je svaka nova cesta dobrodošla