Posebna je radost i zadovoljstvo kad čovjek nešto napravi svojim rukama. Ako vas posebno ispunjava stvaranje različitih rukotvorina, rad s glinom jedinstvena je prilika da probudite umjetnika u sebi, napominju iz Kulturnog umjetničkog društva Prigorec.

Naime, ukoliko ujutro želite popiti kavu iz vlastite šalice ili pokloniti nekome zdjelicu ili vazu koje su vaših ruku djelo, pridružite se radionici keramike u Društveno kulturnom centru u Svetom Petru Orehovcu.

Dođite u srijedu, 20. travnja na adresu Sveti Petar Orehovec 133, gdje će u 19 sati početi radionica na koju se možete predbilježiti e-mail adresom [email protected]. Broj mjesta je ograničen.

Voditeljica radionice bit će profesorica likovne kulture Petra Ladović. Radionica je namijenjena svima, velikima i malima, sa ili bez iskustva rada s keramikom.

Radionica keramike sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“, a čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga.

Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Likovna udruga Prigorje Art, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”. Voditeljica projekta je Ana-Marija Petric Vlah, a koordinatorica Društveno kulturnog centra Barbara Vugrinec.

Ovim putem KUD „Prigorec“ upućuje poziv članovima navedenih udruga te zainteresiranoj javnosti na održavanje devete i desete od predviđenih deset radionica Likovne udruge Prigorje Art, unutar projekta „Kuća ideja-prostor zajedništva“.

Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.