U Svetom Ivanu Zelini održana je 25. Smotra kazališnih amatera Zagrebačke županije. Sudjelovali su: Audicija, Zelinsko amatersko kazalište ZamKa, Karma, Amatersko kazalište POU Samobor, Covid(io) maturalac-20, MAX TEATAR, Zaprešić, Zelinsko amatersko kazalište ZamKa i Kaj je da je, Dramska družina VRBAK, POU Vrbovec.

Najboljom predstavom proglašena je predstava Štefek soldat kazališta Zaprešić te se plasirala na državnu smotru.

kazališna predstava zelina (2)

Vrbovčani se nisu plasirali na državnu smotru, ali je Darko Vidović dobio nagradu za najbolji tekst.

Nakon trogodišnje pauze družina se predstavlja pučkom komedijom u dva čina o dva prijatelja koji su, istodobno i susjedi i kumovi i štošta još, o njihovim obiteljima, o tajanstvenom nestanku 30 vreća cementa namijenjenih obnovi društvenog doma u selu, o deviznoj penziji tece Jelke, o dolasku nove doktorice, o jednom rođendanu, o ljubavnim i drugim peripetijama i još o koječemu.

Tekst “Kaj je da je” napisao je i predstavu režirao Darko Vidović, kostimografiju potpisuje Zdenka Bartolić, a scenografija je Josipa Gudića i Veljka Bartola. Glumci u predstavi su: Zdenka Bartol, Domagoj Debogović, Josip Gudić, Dubravka Knežević, Mirjana Korenika, Petra Pašalić, Sanja Pilek, Nirvana Sesvečan, Ante Tirić, Marija Tretinjak, Drako Vidović i Viktorija Vidović.