U Svetoj Ani upriličeno je svečano otvorenje novog vatrogasnog doma, a sve u sklopu bogatog programa obilježavanja Dana Svete Ane.

Među brojnim uzvanicima svečanosti su nazočili gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, zapovjednik JVP-a Đurđevac Matija Markešić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca Alen Škudar, predsjednici i članovi prijateljskih DVD-ova te predstavnici sponzora.

-Ponovnim obnavljanjem DVD-a javila se i potreba za vatrogasnim domom, stoga mi je velika čast prisustvovati ovom velikom i važnom događaju za Svetu Anu. Drago mi je što je naš DVD uspio realizirati ovaj projekt u suradnji s Gradom Đurđevcom, gradskim tvrtkama i sponzorima. Ovo je samo jedan u nizu projekata koji se kroz godine razvijao, a daje jednu novu prekrasnu sliku Svete Ane- rekao je predsjednik Mjesnog odbora Sv. Ana Veljko Miletić.

-Svake se godine nešto izgradilo, a ove godine odrađeni su svi završni radovi. Naš DVD je napokon dobio adekvatan prostor za držanje vatrogasne opreme -pojasnio je Ivan Pajtak, predsjednik DVD-a Sv. Ana te je dodao među ostalim kako je ovo povijesni dan za njihovo društvo i mjesto.

Prigodnim riječima okupljenima se obratio i predsjednik VZGĐ Alen Škudar te zapovjednik JVP-a Đurđevac Matija Markešić.

Prostorije novog doma blagoslovio je župnik Marijan Kovačić, a vrpcu je prerezao gradonačelnik Hrvoje Janči uz pomoć Matije, najmlađeg člana DVD-a Sveta Ana.

– Čestitam svim mještanima i članovima DVD-a, ali i svima koji su pomogli u ovom projektu jer danas je teško naći ljude koji će odvojiti svoje slobodno vrijeme i uložiti ga u rad za zajednicu. Za Dane zlevanke Sv. Ana je privukla mnoštvo posjetitelja te se pokazala kao prekrasan prostor za brojna turistička događanja, a prijedlog je da se kod crkve održi mali adventski sajam. Grad Đurđevac je pripremio i neke veliki projekte koji čekaju svoje natječaje, kao što je projekt uvođenja kanalizacije, plinifikacije mjesta, uvođenje brzog interneta, izgradnja staze za skijalište- rekao je gradonačelnik.

Nakon svečanosti svi zajedno su obišli prostorije novoga doma, a ovom je prilikom predsjednik Vijeća Željko Lacković istaknuo kako je prošlo sigurno 20-tak godina od kada je zadnji put otvoren neki novi objekat za potrebe vatrogasaca.

sveta ana0 sveta ana2 sveta ana3 sveta ana4 sveta ana5 sveta ana6 sveta ana7 sveta ana8 sveta ana9 sveta ana10 sveta ana11