U svečanom mimohodu sudionika i reviji konjskih zaprega 57. Vinkovačkih jeseni, ulicama i trgovima toga slavonskog grada u nedjelju je prodefiliralo više od 2.500 članova 69 folklornih skupine iz Hrvatske i iseljeništva koja njeguju izvorni hrvatski folklor.

Prolazeći vinkovačkim ulicama i trgovima sudionici svečanog mimohoda kroz pjesmu i ples pokazali su dio narodne tradicije kraja iz kojeg dolaze praćeni velikim brojem posjetitelja, od izlaza iz Gradske tržnice preko gradskog središta pa sve do Nogometnog stadiona HNK Cibalije.

Mimohod je predvodila Udruga mažoretkinja općine Nuštar i Osječki puhački orkestar iza kojih su djevojke i momci u narodnm nošnjama nosili grbove Vinkovačkih jeseni, Grada Vinkovaca, Republike Hrvatske i Vukovarsko-srijemske županije, a potom su, prije samih članiva folklornih skupina, prošli povijesnih postrojbi Hrvatskog sokola iz Vinkovaca, Osijeka, Požege i Županje kao i članovi Vinkovačkih šokačkih rodova.

Mimohod je završio revijom konjskih zaprega i jahača u kojoj je Vinkovcima prošlo 30-tak svečano ukrašenih konjskih zaprega i 50-tak jahača.

Sudionike mimohoda s velike pozornice na Trgu bana Josipa Šokčevića pozdravio je vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora 57. Vinkovačkih jeseni Ivan Bosančić poručivši kako je ta manifestacija od samih početaka slavila i čuvala jedinstvo hrvatskog naroda.

Ovogodišnje Vinkovačke jeseni održavaju se od 9. do 18.rujna, a završit će u večernjim satima trećim dijelom Državne smotre izvornog hrvatskog folklora.