Siniša Petkoviček, načelnik Sektora za program, sigurnost i potporu iz Hrvatske vatrogasne zajednice, održao je radionicu 17. studenoga u prostorijama Društveno kulturnog centra u Svetom Petru Orehovcu.

Tema radionice bila je „Sustav uzbunjivanja i komunikacija“ te su se na njoj okupili vatrogasci s područja Općine Sveti Petar Orehovec, ali i iz okolnih općina.

Na radionici su obuhvaćene tri cjeline. Prvom cjelinom pokriven je dio o ranom upozoravanju i uzbunjivanju u slučaju nadolazeće i neposredne opasnosti te o znakovima i uređajima za uzbunjivanje. Nadalje, voditelj radionice govorio je o komunikaciji kroz radio mreže, radio veze i radio uređaje korištene u vatrogastvu. Osvrnuo se i na GPS- globalni sustav za pozicioniranje. Radionica je zaokružena obradom informacijskog sustava Hrvatske vatrogasne zajednice s osvrtom na aplikacije „VATROnet“ i „Upravljanje vatrogasnim intervencijama“.

Radionica „Sustav uzbunjivanja i komunikacija“ sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica Općine, Likovna udruga Prigorje Art, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”. Voditeljica projekta je Ana-Marija Petric Vlah, a koordinatorica Društveno kulturnog centra Barbara Vugrinec.

Ova radionica, kao i sve ostale radionice Vatrogasne zajednice Općine Sveti Petar Orehovec koje će se održati u sklopu ciklusa radionica „Od prevencije do intervencije: DVD primjer društvene kohezije“, u potpunosti su besplatne i njihov je cilj promoviranje vatrogastva među svim uzrastima.

WhatsApp Image 2021-11-19 at 18.17.57 WhatsApp Image 2021-11-19 at 18.17.58 (1) WhatsApp Image 2021-11-19 at 18.17.58 (2)