Grad Koprivnica nizom manjih aktivnosti i ove godine obilježit će Dan grada. Jedna od aktivnosti koja se svake godine provodi je prikupljanje dobrovoljnih priloga od prodaje jabuka.

Prikupljena sredstva obično se daju nekoj od udruga za potrebe njihovog daljnjeg djelovanja i pomaganja svojim članovima.

Ove godine u suradnji s gradskim službenicima koji rade u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti na poslovima socijalne skrbi odlučeno je da prikupljena sredstva budu dodijeljena nezaposlenoj samohranoj majci s petero malodobne djece.

Važno je za istaknuti kako ovoj obitelji Grad često pomaže, tako su nedavno Zaključkom gradonačelnika odobrena financijska sredstva za potrebu podmirenja režijskih troškova. S obzirom na doista tešku situaciju i ova prikupljana sredstva bit će preusmjerena navedenoj obitelji.

Ova hvalevrijedna akcija će se održati u subotu 7. studenoga 2020. godine. Jedan štand bit će ispred Gradske tržnice, a drugi na Zrinskom trgu kod Pivnice „Kraluš“. Podjela jabuka uz prikupljanje donacija će započeti u 8.30 sati. Jabuke je i ove godine za potrebe provedbe akcije donirao Obrt Jara iz Novigrada Podravskog!

Ovim putem pozivaju se građani da se odazovu akciji te da daju svoj doprinos kako bi zajedno pomogli obitelji kojoj je pomoć trenutno potrebna!