Na Međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa, koje će se održati u subotu, 6. travnja u Križevcima Koprivničko-križevačku županiju predstavljat će šest ekipa, tri u kategoriji podmlatka i tri u kategoriji mladeži.

Na natjecanju sudjeluju u konkurenciji podmlatka Područna škola Josipa Generalića Hlebine OŠ Fran Koncelak Drnje, Osnovna škola Molve i Osnovna škola Sidonije Rubido Erdödy iz Gornje Rijeke. U konkurenciji mladih sudjelovat će ekipe Srednje škole Koprivnica, Gimnazije ‘dr. Ivana Kranjčeva’ iz Đurđevca i Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkog iz Križevaca.

Ekipa Srednje škole Koprivnica

Ekipe podmlatka i mladeži su pokazat će svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu. Teorijski dio obuhvaća znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok će u praktičnom dijelu ekipe pokazati znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

Najuspješnije ekipe steći će pravo sudjelovanja na državnom natjecanju koje će biti održano 11. svibnja 2019. godine u Našicama.

prigorski.hr