Stečajna upraviteljica Titulus Plenusa, tvrtke osnivača Kreše Matića kojeg je Uskok s još 25 osoba optužio za prevare sa stanovima, predložila je obustavu stečaja zbog nedostatnosti stečajne mase navodeći i kako su u stečaju ”nestala” četiri tvrtkina automobila.

U izvješću stečajne upraviteljice Nensi Matijević navedena su i potraživanja vjerovnika Titulus Plenusa u ukupnom iznosu od nešto više od 28.000 eura te obavijest da Porezna uprava, s tražbinom od gotovo 23.000 eura, ima razlučno pravo na temelju ovršne isprave.

Riječ je o rješenjima ”o ovrsi pljenidbom, procjenom i prodajom motornih vozila u vlasništvu dužnika” za Smart i Mercedes S 500 sa zagrebačkim registarskim tablicama.

No, prema uvjerenju Centra za vozila Hrvatske, tvrtka Uskokova optuženika u stečaju evidentirana je kao vlasnik ukupno četiri automobila, a osim navedenih pod ovrhom, riječ je o Fordu Mondeo i Mercedesu C 200.

Stoga je stečajna upraviteljica stupila u kontakt s Krešom Matićem koji je, kako se navodi, u tom trenutku već bio u pritvoru i koji je tada izjavio ”da su sva vozila prilikom njegova uhićenja pregledana te su ostala u dvorištu ispred kuće” na njegovoj zagrebačkoj adresi.

”Stečajna upraviteljica pristupila je na adresu prebivališta prijašnjeg zakonskog zastupnika, pri čemu je utvrdila da na predmetnoj lokaciji nema parkiranog niti jednog vozila. Temeljem naloga suda MUP je raspisao objavu kojom se određuje potraga za vozilima u vlasništvu stečajnog dužnika. U periodu od raspisane potražnice nema pronalaska vozila”, navodi se u izvješću.

Zaključuje se i da, s obzirom na njihov ”nestanak”, sva navedena vozila predstavljaju neunovčivu stečajnu masu. S druge strane, na dan prijave o nedostatnosti stečajne mase, na žiro računu Titulus Plenusa bilo je samo 110,08 eura.

Titulus Plenus je tvrtka koja se povezuje s Uskokovom optužnicom protiv 26 osoba zbog organiziranih višemilijunskih prijevara s nekretninama te primanja i davanja mita podignutom lani krajem kolovoza.

Prema medijskim napisima, ključna osoba u tom lancu bio je zagrebački odvjetnik Krešo Matić a, kako je izvijestio Jutarnji list, ”operirali su iz stana na Trga bana Jelačića” u Zagrebu gdje je i registrirano sjedište njegove tvrtke Titulus Plenus.

Osim stečajne upraviteljice, o Titulus Plenusu oglasio se i zagrebački Trgovački sud zakazavši za 6. veljače skupštinu vjerovnika te tvrtke na kojoj bi se trebalo odlučivati o obustavi stečaja.