U stanu vagali i prepakiravali marihuanu i amfetamine

4. kolovoza 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika U stanu vagali i prepakiravali marihuanu i amfetamine

Foto: Pu zagrebačka


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom i 25-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Naime, sumnja se da su, prema unaprijed stvorenoj namjeri i protivno odredbama članka 3 Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a radi daljnje prodaje nabavljali veće količine marihuane i amfetamina koje su potom na Trešnjevci u stanu vagali i prepakiravali u manje paketiće i dalje ih preprodavali.

U utorak, 3. kolovoza 2021. godine, temeljem Naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, provedena je pretraga stana na Trešnjevci kojim se koriste osumnjičene osobe kojom su prilikom policijski službenici pronašli jedno pakiranje vreća za vakumiranje od 25 komada, jednu rolu vreća za vakumiranje, dvadeset i jednu plastičnu vrećicu za vakumiranje, uređaj za vakumiranje, četiri mobitela, aluminijska cjevčica tzv. „šmrkalica”, plastični paketić ispunjen s oko 1.3 grama amfetamina, plastični smotuljak ispunjen s oko 0.8 grama amfetamina, dva plastična prozirna paketića ispunjena pojedinačno s oko 76.8 grama i 39.2 grama amfetamina, digitalnu vagu, plastični smotuljak ispunjen s oko 2.5 grama marihuane te tri prozirne plastične vrećice pojedinačnih težina oko 456 grama, 1037 grama i 1040 grama marihuane.

droga (4)

Količina i vrsta pronađene droge, način njezina pakiranja, uređaj za vakumiranje te plastične vrećice i digitalna vaga za precizno mjerenje i vaganje nedvojbeno ukazuju da je droga namijenjena daljnjoj preprodaji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su osobe predane pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagreb.

Facebook Comments


[ssba]