Čak 46 različitih spremnika za automatske puške, strojnice, pištolje i protuavionski top pronašli su policijski službenici nakon pretrage automobila, stana i drugih prostorija koje je koristio 63-godišnji hrvatski državljanin, izvijestila je u subotu istarska policija.

Naime, kriminalistička policija je u suradnji s policijskom postajom Umag provela su kriminalističko istraživanje te je utvrđena sumnja da je 63-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabave oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom službene pretrage u kući na području Umaga pronašli su 46 različitih spremnika za automatske puške, strojnice, pištolje i protuavionski top.

Riječ je o sastavnim dijelovima automatskog oružja te dugog vatrenog oružje, kapaciteta većeg od 10 naboja, čije je posjedovanje zabranjeno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, policija će protiv osumnjičenog podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.