Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom i 32-godišnjakom.

Naime, sumnja se da su dvojica osumnjičenih muškaraca, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a s ciljem daljnje preprodaje, nabavila najmanje 10,151 kilograma konoplje tipa droga koju su tijekom mjeseca svibnja 2023. godine pohranili u garaži na Trnju da bi je potom prenijeli u dva stana koja se također nalaze na Trnju. Osumnjičeni muškarci su potom u stanovima drogu vagali i prepakiravali dok su dio konoplje tipa droga sakrili u još jedan stan na Trnju, a sve s ciljem daljnje preprodaje droge, navode iz policije.

Foto 2

Policijski službenici su pretragom tri stana na području Trnja pronašli 9074 grama konoplje tipa droga pakirane u šest paketa, 1061 grama konoplje tipa droga pakirane u dva različita paketa, 16 grama konoplje tipa droga pakirane u jedan omot, pet digitalnih vaga za precizno mjerenje mase, električni aparat za vakumiranje i predmete za vakumiranje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 36-godišnjaka i 32-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok su kaznenu prijavu podnijeli Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.