Siniša Petkoviček, načelnik Sektora za program, sigurnost i potporu iz Hrvatske vatrogasne zajednice, održat će radionicu na temu „Sustav uzbunjivanja i komunikacija“. Bilo da ste u vatrogastvu profesionalno, dobrovoljno ili bilo da ste zainteresirani za temu vatrogastva općenito, dođite 17. studenoga, u srijedu, s početkom u 19:00 sati u Društveno kulturni centar u Svetom Petru Orehovcu.

Radionicom će se obuhvatiti tri cjeline. Prvom cjelinom pokrit će se dio o ranom upozoravanju i uzbunjivanju u slučaju nadolazeće i neposredne opasnosti te o znakovima i uređajima za uzbunjivanje. Nadalje biti će riječi o komunikaciji kroz radio mreže, radio veze i radio uređaje korištene u vatrogastvu te informativno o GPS – globalnom sustavu za pozicioniranje. U trećem dijelu obradit će se informacijski sustav Hrvatske vatrogasne zajednica s osvrtom na aplikacije „VATROnet“, „Upravljanje vatrogasnim intervencijama“ i operativan rad aplikacijom „Uzbunjivanje vatrogasaca“.

Sudjelovanje na radionici je besplatno. Kako se Hrvatska može pohvaliti bogatom tradicijom vatrogastva, navedenom radionicom promicat će se vatrogastvo namijenjeno svim uzrastima, kao i značaj Hrvatske vatrogasne zajednice za hrvatsko društvo.

Radionica „Sustav uzbunjivanja i komunikacija“ sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga. Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica Općine, Likovna udruga Prigorje Art, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”.

Ovim putem KUD Prigorec upućuje poziv članovima navedenih udruga te zainteresiranoj javnosti na održavanje šeste od predviđenih deset radionica Vatrogasne zajednice Općine Sveti Petar Orehovec pod nazivom „Od prevencije do intervencije: DVD primjer društvene kohezije“.

Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.