U poslovnom centru splitskog naselja Dračevac bit će smještena veterinarska bolnica površine 750 četvornih metara, namijenjena zdravstvenoj skrbi o psima i mačkama, a imat će četiri suvremeno opremljene operacijske dvorane, doznaje se u veterinarskoj grupaciji Vetti Group.

Planiramo u veterinarsku bolnicu uložiti više od dva milijuna eura, rekli su Hini u Vetti Groupi napominjući da je potpisan ugovor o zakupnini prostora, a otvaranje bolnice planirano je početkom iduće godine.

Veterinarska bolnica u Splitu imat će najmoderniji CT uređaj, četiri suvremeno opremljene operacijske dvorane, osam soba za preglede i konzultacije, odvojenu čekaonicu za mačke i zasebnu prostoriju za utjehu u najtežim trenucima oproštaja.

Imat će i stacionar i 24-satnu njegu pasa i mačaka s postoperativnom skrbi. U bolnici će se također moći obavljati ultrazvučne pretrage pasa i mačaka, radiologija, kirurške obrade i zahvati, te laboratorijske pretrage, stomatološke obrade, oftalmologija, endoskopija, gastroskopija i širok spektar veterinarskih usluga.

To je druga takva veterinarska ustanova u Hrvatsko, u Zagrebu je u prosincu prošle godine otvorena Klinika za pse i mačke.

“U iduće dvije godine planiramo uložiti 20 milijuna eura u veterinarske bolnice diljem Hrvatske”, kaže Suzana Skorija, predsjednica Uprave Vetti Groupe.

Također je najavila ulaganja u vrhunsku opremu i podizanje standarda veterinarske struke. Vetti Group danas ima više o 230 zaposlenika na 26 lokacija u Hrvatskoj.