Članovi splitske Udruge Autizam 365 ponovno su u četvrtak prozvali Grad Split zbog inertnog odnosa prema toj ustanovi, čiji članovi i učenici koji pohađaju osnovnu školu rade u vrlo lošim uvjetima, a iz Grada odgovaraju da je odabrana lokacija za izgradnju novog Centra za autizam.

Iz Grada Splita su rekli Hini da je odabrana lokacija na Firulama, između dvije bolnice. Grad je u razgovoru sa strukom i udrugama o potrebama budućeg centra, a temeljem toga će definirati zadatak za odabir projektanta.

Udruga Autizam 365 pohvalila je najavu gradnje nove zgrade, ali upozorava da su potrebni konkretni rokovi i plan izgradnje kako ne bi sve ostalo na obećanjima.

Od gradonačelnika Ivice Puljka traže da javno objavi detalje, vremenski plan izrade projekta, početka i završetka radova, te garanciju da se neće probiti rokovi, kao što je trenutna situacija s prostorom u Teslinoj ulici, koji je trebao biti gotov prije dvije godine.

“Tražimo da se definira i objavi jasan plan gdje će djeca, koja trenutno pohađaju OŠ Centar za autizam Split, budući da se na jesen očekuje upis desetak novih polaznika, što bi moglo značiti da će postojeći polaznici izgubiti pravo na produženi stručni postupak”, poručili su.

Svjesni smo da se građevine takvog tipa ne grade preko noći, baš zato tražimo od gradonačelnika da javno istupi u što kraćem roku i predstavi plan izgradnje i rokove, kažu u udruzi.