U Splitsko-dalmatinska županiji novoozaraženih skoro kao u cijeloj Hrvatskoj, jedna osoba umrla

14. kolovoza 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska U Splitsko-dalmatinska županiji novoozaraženih skoro kao u cijeloj Hrvatskoj, jedna osoba umrla

Kristina Štedul Fabac/PIXSELL


Čak 77 koronavirusom novozaraženih osoba bilježi Splitsko-dalmatinska županija, u kojoj su u zadnja 24 sata ukupno obrađena 423 testa na covid-19, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Među novim slučajevima zaraze 25 ih je zabilježeno u Splitu, 21 u Makarskoj, sedam u Runovićima, šest u Kaštelima, četiri u Imotskom, po dva slučaja su iz Sinja, Klisa i Lovreća te po jedan iz Solina, Trogira, Hvara, Starog Grada, Omiša, Otoka i Prološca.

Uz 77 novoozaraženih osoba, s područja županije još je dvoje stranih državljana testiranih u Splitu pozitivno na Covid infekciju (po jedna iz Irske i Lihtenštajna).

Od 77 novooboljelih 12 osoba su kontakti prethodno zaraženih, dok se ostali epidemiološki obrađuju, priopćili su iz Stožera.

Umro 60-godišnji muškarac s nekoliko teških kroničnih bolesti

Prema izvješću splitskog KBC- a, od posljedica koronavirusa umro je 60-godišnji muškarac koji je uz zarazu bolovao od nekoliko teških kroničnih bolesti.

Na području Splitsko-dalmatinske županije 638 osoba nalazi se u samoizolaciji.

U splitskom KBC-u 14 covid- pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju. (Hina)