U sklopu Svjetskog dana turizma u Koprivničko-križevačkoj županiji, županijska Turistička zajednica ponudila je pregršt događanja diljem Podravine i Prigorja.

U nedjelju je već održana Podrajvina, 1. Biciklijada po Podravini od Koprivnice do Šoderice, a također je počeo obilježavanje u Križevcima. Traje od 20. rujna do 1. listopada.

Ovoga petka, u Goli se održava okrugli stol s temama o značaju i povijesti rijeke Drave, dok je u subotu na rasporedu u Molvama uz rijeku Dravu (Sekuline) te Likovna kolonija (naiva) i “Dravski tanjer”.

Također, bit će organizirane besplatne vožnje solarnim čamcem po rijeci Dravi od Legrada, kod ušća Mure u Dravu. Na drugom kraju županije, u Prigorju, u Svetom Petru Orehovecu na programu je Dan otvorenih vrata na Imanju Plavec.

Već sljedećeg dana, u nedjelju, 25. rujna u Brodiću u Općini Ferdinandovac organizirane su besplatne vožnje turističkim brodom i rafting.

U Đurđevcu je pak osiguran besplatan ulaz u Posjetiteljski centar, Mini zoo Hrvatska Sahara i Muzej grada Đurđevca i to od 27. do 28. rujna.

Križevci organiziraju Jesenski đir gradom u petak, 30. rujna te besplatan razgled grada uz vodiča u subotu, 1. listopada.

U Koprivnici su na rasporedu Podravski motivi koji traju 1. i 2. listopada, a za to vrijeme od Koprivnice do Ludbrega organizirat će se Camino Podravina vikend i to od 30. rujna, do 2. listopada.

Za kraj u Goli se obilježava 200 let Gole, 1822. – 2022. koje također traje od petka do nedjelje prvog listopadskog vikenda dok je u Molvama na rasporedu Marija fest – susret mladih Varaždinske biskupije u nedjelju, 2. listopada.