U Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Križevci, u sklopu Erasmus + programa u kojem ova škola sudjeluje još od 2017.godine, ovoga tjedna realizira se mobilnost job shadowinga odnosno promatranja primjera dobre prakse.

Cipranin Thanos Savvidis, učitelj razredne nastave i  asistent ravnatelja iz ciparske osnovne škole, sudjeluje u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima iz robotike, astronomije, informatike, tehničke kulture, Čitateljskog kluba, Malih  istraživača, Meteorološkog projekta, Školskog vrta i redovne nastave u nižim razredima.

U srijedu 22. svibnja, učitelja Thanosa Savvidisa, ravnatelja Igora Brkića i koordinatoricu  Erasmus programa Andreu Katanović Babić primio je gradonačelnik Mario Rajn koji je gostu poželio dobrodošlicu u grad, ukratko ga upoznajući s Križevcima te istaknuvši vrijednost ovakvih projekata u razmjeni iskustva na svim poljima. Gradonačelnik je Thanosu Savvidisu  uručio i prigodni poklon s križevačkim proizvodima.

04 erasmus1

Ravnatelj Igor Brkić pripremio je i u nastavku bogat program za kolegu s Cipra pa je od 20.  do 24.svibnja, koliko se Thanos Savvidis nalazi u Križevcima, planiran obilazak područnih škola, uvid u rad produženog boravka kao i funkcioniranje škole općenito. Također, ravnatelj  Brkić je pokazao primjere prakse te prezentirao hrvatski obrazovni sustav koji se i po  strukturi razlikuje od ciparskog. Osim radnog dijela programa, učitelji su za kolegu  organizirali i kulturni program te posjet i aktivnosti u Magdinom vrtu, Zvjezdarnici,  sudjelovanje u terenskoj nastavi te vođeni obilazak grada.

Ovo je druga mobilnost job shadowinga u OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci, prethodno su u radu  škole sudjelovali kolege iz Katalonije, a za iduću školsku godinu dogovorene još dvije  mobilnosti u kojima će škola ugostiti grupu estonskih učitelja početkom školske godine i  krajem iste dvoje učitelja iz druge estonske škole. Prilika je to da učitelji uče jedino od drugih i da se u razmjenu iskustva i primjera dobre prakse s kolegama iz drugih europskih zemalja  uključi što više učitelja i stručnih suradnika.

03 erasmus2