U sklopu Dječjeg tjedna u Križevcima održale se razne aktivnosti za djecu

9. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Križevci U sklopu Dječjeg tjedna u Križevcima održale se razne aktivnosti za djecu


Ovaj tjedan u sklopu Dječjeg tjedna održale su se razne aktivnosti za djecu. Tako je u srijedu gradonačelnik Mario Rajn djeci u Igraonici Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci čitao priču „Stablo knjiga“.

rhdr

U Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ održale su se radionice „Naopake bajke i knjige koje vole djecu“. Aktivnosti unutar radionica su kamishibai kazalište, pripovijedanje bajki, izrada lutaka od papira, scenske improvizacije.  S obzirom na veliku zainteresiranost, odradili su još jednu aktivnost – izradu slikovnice po principu igre s bajkama. Predstavljanje tih slikovnica bit će u ponedjeljak, a sve će biti digitalizirane i objavljene krajem idućeg tjedna na stranicama školske knjižnice.

07 radionica2_3

Udruga Vrtuljak organizirala je online senzomotoričku radionicu za predškolce „Zavrti tijelo i opusti se“ u kojoj su pričali priču, a još jedna radionica predviđena je za danas u 19,30 sati.

08 img_2423

Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci održala je likovno-kreativnu radionicu za niže razrede osnovne škole, a održano je i predstavljanje časopisa „Meridijani“, hrvatskog časopisa za djecu, mlade i odrasle iz područja zemljopisa, povijesti, ekologije i putovanja.

11 img_2418

Danas je u Atriju Gradske knjižnice održana i izložba „Grad budućnosti“. Izložba je to dječjih radova, a aktivnost se održala u sklopu europske inicijative „Gradovi budućnosti jugoistočne Europe“ Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT Climate – KIC). Organizatori aktivnosti su Zelena Energetska Zadruga i KLIK, Grad Križevci, Osnovna škola „Vladimir Nazor“ i Osnovna škola Ljudevita Modeca, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci te Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci.

05 meridijani_u_kz2m

Dječji tjedan završava sutra održavanjem natjecanja „Najbolji tim u gradu“ u kojem se timovi sastavljeni od roditelja i djeteta natječu u raznim disciplinama kao što su skakanje u vreći ili pucanje na gol.

04 meridijani_u_kz1m

Obilježavanju se i ove godine pridružuje udruga “Perzeidi” pa će tako sutra od 19 sati upriličiti promatranje neba na Strossmayerovom trgu.

06 meridijani_u_kz3m 12 img_2419 11 img_2418 08 img_2423 03 img_20201006_105740_3_scaled

Facebook Comments