Kandidati SDP-a i partnera za EU izbore predstavili su se u subotu građanima u Sisku, rekavši da su SDP-ovi zastupnici u prethodnom sazivu EU parlamenta uspješno branili interese Hrvatske te će se nastaviti boriti za demokratsku i sigurnu Europu i dostojanstven život hrvatskih građana u EU.

„Nikada nismo i nikada nećemo izdati hrvatske interese i nikada nismo i nikada nećemo osramotiti Hrvatsku“, rekao je Fred Matić na predstavljanju na sisačkoj gradskoj tržnici, dodavši: „Naši politički konkurenti lažu i kradu, jer oni to mogu. Neka i dalje poštuju devet Božjih zapovijedi, a desetu neka ne spominju”.

Zastupnici SDP-a u EU parlamentu, kaže Matić, zalagat će se za “ravnopravniju Europu koja štiti naš suverenitet, životni standard i naša radna mjesta. Zato je važno imati prave ljude u Europskom parlamentu“, kaže.

Bojan Glavašević, kandidat na listi SDP-a rekao je kako će mu glavna zadaća biti da hrvatski građani dostignu standard kakvog imaju građani u većini europskih zemalja. “Zalagat ću se za zaštitu lokalnih proizvoda i osiguranje kvalitetne hrane”, dodao je.

Kandidatkinja na SDP-ovoj listi Dalija Orešković izjavila je da aktivno želi sudjelovati u kreiranju politika za bolje sutra i Hrvatskoj omogućiti da ravnopravno sudjeluje u donošenju politika koje određuju našu budućnost.

„Europa je ovdje u Sisku i svakom kutku Hrvatske”, rekla je Orešković, ustvrdivši da je u “Hrvatskoj vladavina prava i pravosuđa niža od kriterija za ulazak u Europsku uniju”.

Kaže da su svi ostali standardi u Hrvatskoj također pali. “O tome trebaju govoriti naši zastupnici u Europskom parlamentu”, rekla je.

Pozvala je građane da im se pridruže u njihovoj borbi, rekavši da je zato važno izaći na izbore 9. lipnja.

SDP-ovi kandidati u Sisku su ponovili kako žele Europu ekonomske jednakosti, sigurnosti i ravnopravnosti koja jamči jednake uvjete života za sve. Žele Europu koja čuva naš planet, jamči socijalnu pravdu i podržava svoje mlade.

“Ne želimo biti građani drugog reda, zato radimo za hrvatske ljude”, poručili su kandidati SDP-a i partnera za europske izbore.