U Krapinsko-zagorskoj županiji pet novih slučajeva koronavirusa

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je pet novih osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Po dvije novozaražene osobe su s područja općina Đurmanec i Marija Bistrica, a jedna s područja grada Krapine.

Pristiglo je i 55 negativnih nalaza, dok se još uvijek čekaju rezultati za 36 uzoraka. U protekla 24 sata ozdravile su tri osobe.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije je 52.

U samoizolaciji se nalaze 193 osobe.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trinaest novozaraženih koronavirusom

U Dubrovačko-neretvanskoj trinaest je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a sedamnaest osoba je izliječeno, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer civilne zaštite.

Riječ je o tri muške i dvije ženske osobe iz Dubrovnika, od kojih je za dvije muške osobe utvrđena epidemiološka veza. Zaraženi su i dvije muške i jedna ženska osoba iz Metkovića, od kojih jedna muška i jedna ženska osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu, kao i dvije muške osobe iz Ploča.

Zaraženi su i jedna muška osoba iz Župe dubrovačke, koja se vjerojatno zarazila izvan županije, te jedna ženska osoba iz Dubrovačkog primorja i jedna ženska osoba koja nema prebivalište u županiji.

Među sedamnaest izliječenih osam ih je iz Dubrovnika, pet iz Metkovića te po jedna iz Ploča, Zažablja i Župe dubrovačke, kao i jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se 24 osobe, od kojih su četiri na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi 618 osoba. U protekla 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, što je ukupno 68 od početka pandemije.

Od početka pandemije analizirano je ukupno 11 285 uzoraka.

U Brodsko-posavskoj županiji 13 novozaraženih Covidom-19

Na području Brodsko-posavske županije evidentirano je trinaest novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Na području županije trenutno je 100 osoba pozitivno na koronavirus, od čega je 11 osoba pod nadzorom liječnika u bolnici.

Zbog preventivnog sprečavanja širenja zaraze na području Brodsko-posavske županije trenutno je u samoizolaciji   476 osoba.

Od početka izbijanja pandemije u Brodsko-posavskoj županiji koronavirusom je zaraženo je ukupno 485 osoba.

Zbog složene epidemiološke situacije županijski Stožer civilne zaštite poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije okupljanja. Sve koji se ipak odluče za organizaciju okupljanja, Stožer podsjeća na obavezu pridržavanja dosad donesenih mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

U Zadarskoj županiji 20 novozaraženih koronavirusom

U Zadarskoj županiji dvadeset je novih slučajeva zaraze koronavirusom, i to 11 muškaraca i devet žena, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer Civilne zaštite.

Među novozaraženima 11 ih je s područja Zadra, dvoje iz Zemunika Donjeg te po jedna osoba iz Benkovca, Biograda, Nina, Bibinja, Preka, Sali, Starigrada.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 18 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru.

U posljednja 24 sata umrla su dvojica oboljelih muškaraca, 72-godišnjak i 87-godišnjak; jedan od posljedica maligne kronične bolesti kojem je prilikom obrade utvrđena i zaraza koronavirusom, a drugi od komplikacija izazvanih Covidom-19.

Jučer su testirana 182 uzorka, a pod aktivnim je nadzorom 667 osoba. U protekla 24 sata službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali nijedno kršenja samoizolacije, navode iz županijskog Stožera.

U Primorsko-goranskoj županiji 11 novozaraženih

U Primorsko-goranskoj županiji u protekla 24 sata je kod još 11 osoba potvrđena zaraza korona virusom, a gotovo svi su kontakti ranije zaraženih, objavio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Naime, od 11 novozaraženih, devet osoba su kontakti ranije oboljelih od Covida-19. Pretpostavlja se da se jedna osoba zarazila na privatnom okupljanju u Poreču, a za jednu osobu još se utvrđuju okolnosti u kojima je zaražena.

U protekla 24 sata ozdravilo je još 13 osoba, pa je sada u Primorsko-goranskoj županiji aktivno 119 slučajeva Covida 19, od kojih je 20 asimptomatskih.

Od početka epidemije ozdravilo je 315 ljudi.

U riječkoj bolnici trenutno je smješteno devet osoba, a na kućnom liječenju i u izolaciju u svojim domovima je 110 ljudi.

U samoizolaciji, jer su bili kontakt oboljelih, je 396 osoba, a svakodnevno se u Primorsko-goranskoj županiji testira oko 500 osoba, naveli su iz županijskog Stožera.

U splitsko-dalmatinskoj županiji 61 novooboljeli, jedna osoba umrla

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u zadnja 24 sata zabilježena je 61 novooboljela osoba, dok je u KBC-u Split umrla žena (85) koja je bila na respiratoru, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 616 obrađenih testova danas je 61 novooboljela osoba pozitivna na infekciju.

Iz Splita ih je 32, Kaštela sedam, Sinja pet, Solina četiri, Makarske i Omiša po dvoje, te po jedan u Trilju, Trogiru, Dicmu, Dugopolju, Hrvacama, Klisu, Muću, Podstrani i Tučepima.

Od novozaraženih 18 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno se 1324 osobe nalaze u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju su 82 pozitivne osobe dok ih je šest na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata umrla je jedna ženska osoba stara 85 godina, koja se nalazila na respiratoru, a uz ostale komorbiditete bila je pozitivna i na Covid-19 infekciju.

U Požeško-slavonskoj županiji 14 novooboljelih

U Požeško-slavonskoj županiji u protekla 24 sata je evidentirano 14 novih slučajeva zaraze korona virusom, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Na području Požeško-slavonske županije trenutno je na korona virus pozitivno 119 osoba. Od ukupnog broja oboljelih 106 osoba je u kućnoj izolaciji, a 13 osoba je na liječenju u bolnici.

Zbog složene epidemiološke situacije posjeti i ulazak u ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne, do daljnjega su zabranjeni.

Za područje Požeško-slavonske županije aktivna je i Covid ambulanta u Požegi, s radnim vremenom od 8 do 20 sati u Ulici  Matije Gupca 10. Kontaktni broj ambulante je  095/340-0019, doznaje se iz županijskog Stožera.

U Sisačko-moslavačkoj županiji dvoje novozaraženih

U Sisačko-moslavačkoj županiji u protekla 24 sata evidentirane su dvije novozaražene osobe od koronavirusa, a obje su iz Petrinje, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Iz Stožera i dalje apelira na sve stanovnike županije da se pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog stožera.

Pozivaju sve  oboljele od  Covida-19 da prilikom anketiranja daju sve potrebne podatke koji su nužni zbog sprečavanja i suzbijanja te zarazne bolesti.

U Osječko-baranjskoj županiji devet novozaraženih koronavirusom

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji devet je novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u protekla 24 sata testiran je 351 uzorak, a od toga je devet bilo pozitivno na koronavirus.

Po dvije novozaražene osobe imaju prebivalište na području grada Osijeka i općine Gorjani, dok je po jedna osoba s područja gradova Đakova, Belog Manastira i Valpova te općina Draž i Semeljci, priopćeno je iz Stožera.

Kao i dan ranije, na liječenju u  osječkom KBC-u nalazi se 20 pacijenata oboljelih od COVID-19 od kojih su dva na respiratoru, navodi Stožer.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 16 kontakata novopozitivnih osoba, pa je pod tom mjerom na području Županije ukupno 424 osoba. Policija je obavila 45 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, ali nije utvrdila niti jedno kršenje te mjere, poručili su iz županijskog Stožera Civilne zaštite.

Pet novozaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirano je pet novozaraženih korona virusom, a u tom je razdoblju testirano 117 osoba, priopćio je u četvrtak županijski Stožer Civilne zaštite.

Novooboljeli su iz Vinkovaca, Vukovara, Štitara, Đurića i Andrijaševaca.

U samoizolaciji je trenutačno 309 osoba, a još devetoro je osoba hospitalizirano zbog posljedica izazvanih korona virusom.

Od početka epidemije u toj je županiji ukupno oboljelo 637 osoba, njih 580 je do sada izliječeno, a 14 osoba je umrlo, naveo je županijski Stožer Civilne zaštite.

(Hina)