Izabrani saborski zastupnik i europarlamentarac Mislav Kolakušić (PiP) u petak je ostvario najavu da će dati ostavku na dužnost saborskog zastupnika.

U Hrvatski sabor stigla je Kolakušićeva pisana ostavka na zastupničku dužnost, potvrdio je predsjednik nadležnost saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Robert Jankovics.

Napomenuo je, međutim, da se Kolakušić još može predomisliti, 24 sata prije prve sjednice novog Sabora, može obavijestiti MIP da je promijenio svoju odluku. Prva sjednica Sabora održat će se najkasnije 19. svibnja, prije izbora za Europski parlament, 9. lipnja.

Kolakušić je jučer najavio da će dati ostavku na zastupničku dužnost nakon što mu je iz Sabora, od kojega je tražio da mu se mandat stavi u mirovanje, odgovoreno da to ne može učiniti bez da izgubi mjesto u Europskom parlamentu.

“S obzirom na to da prema tumačenju Hrvatskog sabora ne mogu staviti u mirovanje svoj mandat, podnijet ću ostavku na svoje mjesto u Saboru, a moje mjesto će preuzeti moj zamjenik, Dražan Dizdar kao član stranke Pravo i Pravda”, objavio je na Facebooku Kolakušić, koji je i član Europskog parlamenta.

Istaknuo je kako neusporedivo više može doprinijeti u borbi i razotkrivanju globalizma kao zastupnik u Europskom parlamentu nego kao zastupnik u Saboru te smatra da je donio ispravnu odluku.

Također, ponovio je da će na izborima za Europski parlament 9. lipnja zatražiti novi mandat.