U Robnom centru KTC u Koprivnici prikupljeno 100 kilograma hrane

10. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Robnom centru KTC u Koprivnici prikupljeno 100 kilograma hrane


Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je prikupljanje prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za svoju Socijalnu samoposlugu u Robnom centru KTC u Koprivnici u ponedjeljak, 9. studenoga 2020. godine.

Akcija prikupljanja je provedena uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka za zaštitu od širenja koronavirusa a ukupno je prikupljeno oko 100 kilograma raznih prehrambenih namirnica i 25 komada higijenskih potrepština.

U prikupljanju su sudjelovali volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i volonteri umirovljenici koji sudjeluju u projektu ‘Volonter penzioner’. Volonteri su kupcima dijelili letke s popisom potrebnih artikala kako bi lakše doznali koje su potrepštine najpotrebnije za Socijalnu samoposlugu.

Sve donacije naših sugrađana, koji su i ovaj put bili darežljivi, bit će podijeljene našim korisnicima u Socijalnoj samoposluzi gdje se jednom tjedno kroz čitavu godinu, pozivaju obitelji s područja grada Koprivnice da preuzmu svoje pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

Još jednom zahvaljujemo svima koji su podržali ovu akciju, a posebno na donacijama kojima su omogućili da i dalje nastavimo pomagati onima kojima je potrebno.

Svi oni koji bi naknadno željeli donirati prehrambene namirnice ili higijenske potrepštine to mogu učiniti u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radića 7. Projekt ‘Volonter penzioner’ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Facebook Comments