U prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila oko 19.45 sati na području otoka Krka smrtno je stradao 42-godišnji vozač motocikla, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Riječ je o državljaninu Sjeverne Makedonije koji se motociklom, riječkih registracijskih oznaka, kretao državnom cestom 102 u blizini raskrižja za mjesto Vrh, a u smjeru grada Krka.

Očevidom je utvrđeno kako je do nesreće došlo kada je 42-godišnjak u zavoju nepropisno pretjecao osobno vozilo, slovenskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 66-godišnji slovenski državljanin, a budući da je tada nailazilo osobno vozilo iz suprotnog smjera, naglo se vraćao u traku kretanja te udario bočno u navedeno slovensko vozilo.

Pri tome je izgubio nadzor nad motociklom i sletio izvan kolnika te potom udario u betonski rubnik i u kamenje uz cestu pa nastavio kretanje u klizanju motociklom dok se nije zaustavio na metalnom stupu. Od jačine udarca motociklist je pao na tlo s vozilom i zbog zadobivenih ozljeda, nažalost, preminuo na mjestu događaja.

Zbog provedbe očevida promet se dionicom DC 102 do 20.40 sati odvijao jednim prometnim trakom, a nakon toga je do 22 sata dionica bila zatvorena za sav promet te su vozila usmjerena na alternativne pravce.