Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska izvijestila je o prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 21.43 sati na ravnom cestovnom potezu u Velikom Korenovu.

Prometna nesreća se dogodila tako što je 18-godišnjak upravljao osobnim automobilom kutinskih registarskih oznaka bez položene vozačke, skretao na prilazni most, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, te ne vodeći pritom računa o položaju svog vozila i smjeru kretanja uslijed čega je u lijevi bočni dio automobila udario prednjim dijelom motocikl bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 46-godišnji muškarac.

Motociklist se kretao u istom smjeru, istim kolničkim trakom i u tom trenutku pretjecao osobni automobil po lijevoj prometnoj traci, a da se ni on prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu te ne vodeći pritom računa o položaju svog vozila i smjeru kretanja.

Nakon sudara motocikl se odbio i pao zajedno s vozačem na kolnik, a potom nastavio kliziti po prilaznom mostu, te se zaustavio na mekanom terenu.

Osobni automobil nastavio se nekontrolirano kretati po prilaznom mostu i mekanom terenu, te prednjim dijelom udario u stablo gdje se zaustavio.

Vozač motocikla je za vrijeme vožnje na glavi imao zaštitnu kacigu, ali je uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo.

U prometnoj nesreći tjelesne ozljede zadobio je 18-godišnjak koji je prevezen vozilom Hitne medicinske pomoći u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar radi pružanja liječničke pomoći. U trenutku prometne nesreće u osobnom automobilu kao putnici nalazili su se 22-godišnjak i četverogodišnje dijete koji nisu zadobili tjelesne ozljede.

Očevidom na mjestu događaja rukovodila je zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske postaje Bjelovar. Po nalogu zamjenice od vozača osobnog automobila izuzeti su uzorci krvi i urina zbog analize na prisutnost alkohola.

Tijelo smrtno stradalog je prevezeno na Odjel patologije gdje će se po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru obaviti obdukcija.

Na mjestu događaja promet državnom cestom je od 22.30 sati do 00.30 sati bio zatvoren za sav promet te se odvijao okolnim pravcima.